מאת: כריסטינה לופז
תרגום ועריכה מקובץ הווידיאו: סמדר ברגמן
האם תהיתם אי פעם מתי איבדו בני האנוש את הקשר שלהם אל הטבע ומה זה עשה להם? הסיפור החל לפני כ-10,000 שנים עם המהפכה החקלאית, כאשר אוכלוסיות עברו מחיי נדודים ליישובים קבועים, בהם גידלו גידולים על פי צורך במקום להסתמך על מזונות עונתיים פראיים. ניתוק זה הפך גרוע יותר במאה ה-18 כאשר המהפכה התעשייתית דחפה אנשים הרחק מהכפר ואל העיר, הרחיק אותם מכל דבר שדמה לטבע. האם אתם יודעים שהניתוק הזה מהטבע גרם לנו גם לאבד מיומנות רוחנית יסודית – מדובר במיומנות הרוחנית שמאפשרת לנו לדעת כיצד לעבוד עם מחזורי החיים. בני האדם הכירו בעבר את חשיבות המחזורים, כיוון שחייהם היו תלויים בכך בכל הקשור לזריעה ולקציר הייבולים. היה עליהם לדעת מתי מגיע החורף ומתי מגיע האביב, היה עליהם להיות מחוברים באופן אינטימי לשמש ולדעת בדיוק מתי מתחיל היום ומתי מסתיים, אבל ברגע שבו אבות אבותינו עברו לאזורים אורבניים, איבדנו את הידע כיצד לעבוד עם המחזורים. בייחוד כיצד לעבוד עם סופם של מחזורים.
לאחר שתסיימו לקרוא מאמר זה, תתבעו לעצמכם מחדש מיומנות רוחנית אבודה זו וחייכם ישתנו באופן דרמטי לטובה. והנה הסיבה לכך: הצלחתו של מחזור חדש בחייכם תמיד תלויה באופן שבו אתם מסיימים את המחזור האחרון. במאמר זה תלמדו מדוע חשוב כל כך לעבוד עם סוף מחזור וכיצד לסיים מחזורים בחייכם בדרך הנכונה, תרגול עוצמתי לסיום מחזור שבו תוכלו להשתמש בכל פעם שאתם מרגישים שמשהו מגיע אל סופו, ותוכלו גם לעבוד עם עשר הצעות כתיבה שיעזרו לכם לסיים מחזור מתוך כוונה מודעת.
ראשית, מדוע חשוב כל כך לעבוד עם מחזורים. יש לכך שתי סיבות עיקריות והראשונה היא שהאנרגיה שונה בכל מחזור ומחזור, ומשמעות הדבר היא שכל מחזור בחייכם מחזיק בתדר שמועיל לכם באופן הטוב ביותר בכל רגע נתון. חשבו על חתירה בקייק עם הזרם או נגד הזרם, האחד קשה, האחר קל. כך קורה מבחינה אנרגטית כאשר אנו עובדים עם המחזורים. מומנטום אדיר של אנרגיה מתרחש בסוף המחזורים, ואם נדע כיצד לעבוד עם האיכות של אותה אנרגיה, נוכל לסיים סברים בעוצמה רבה הרבה יותר ולהשתמש באנרגיה כדי לשנות את אותו סוף. להכין את עצמנו באופן הטוב ביותר להתחלה חדשה שתגיע לאחר מכן.
הסיבה השניה מדוע חשוב כל כך לעבוד עם המחזורים היא שאנו ממקדים את תשומת הלב והכוונה שלנו ובעשותנו זאת, אנו יוצרים טרנספורמציה מואצת. להלן דוגמה. נניח שאני נמצאת במערכת יחסים לא מוצלחת ומחליטה לסיים את אותה מערכת יחסים. אם איני יודעת כיצד לעבוד עם סיום מחזורים, אני עלולה להתפתות ופשוט להמשיך בחיי ולומר משהו כגון: ״נו, מילא, כנראה שאדם זה לא היה האדם הנכון עבורי, אמצא פשוט מישהו אחר״. ואז, לאחר חודש או שנה, אני מוצאת אדם אחר ובמהרה מבחינה שאותן בעיות שהיו לי במערכת היחסים הקודמת, צצות גם במערכת היחסים הנוכחית. דומה שאני יוצאת שוב עם אותו אדם, אבל עכשיו בואו נדפדף לאחור ונניח שאני יודעת כיצד לעבוד עם סיום מחזורים. אני מסיימת את מערכת היחסים ואז מקדישה זמן לעבוד כהלכה עם אותו סיום. מקדישה זמן לחשבון נפש, כותבת מה היו השיעורים שלמדתי ,על מה איני רוצה לחזור שנית ומה צריך להשתנות בי לפני שאוכל לקדם בברכה את סוג מערכת היחסים שאני באמת רוצה. התוצאות תהיינה שונות מאוד בשני התרחישים הללו, כיוון שבתרחיש האחד ידעתי כיצד לעבוד עם האנרגיה של הסיום ובאחר לא דיברתי כלל על כתיבה. לכן, הכנתי לכם עשר הצעות כתיבה בהן תוכלו להשתמש בעת סיום מחזור בחייכם בדרך הנכונה. הצעות אלה מסייעות לכם להבין כיצד מחזור מסוים התממש כפי שהתממש, מהם השיעורים המהותיים של אותו מחזור ומה עליכם לשנות או להרחיב בעצמכם לטובת העתיד.
כעת נדון בשאלה כיצד לסיים מחזור בדרך הנכונה. ישנם שלושה כללים לעבודה עם האנרגיה של סיומים.
הכלל הראשון הוא ללמוד להרגיש בנוח עם האנרגיה של המוות. זה הסוד הגדול ביותר לעבודה עם סיום מחזורים. אתם חייבים ללמוד להרגיש בנוח לגבי המוות. סיום מחזורים מחייב אתכם לאפשר לאנרגיית המוות להגיע ולנקות דברים בתוככם ובחייכם, לפני שהתחלות חדשות יכולות להתממש.
מוות ולידה הם שני צדדים של אותו מטבע, האחד לא יכול להתקיים ללא האחר. בואו נשתמש בדוגמה מהטבע כדי להסביר את חשיבות אנרגיית המוות. בסתיו, עצים רבים מאבדים את עליהם, שמתים ונופלים אל הקרקע. העלים המתים נרקבים ומשמשים מצע עליו יגדלו אחר כך צמחים. לכן, העלים המתים מזינים את הסביבה לטובת היוולדות חיים חדשים. הדבר נכון גם לגבי סיום מחזורים בחייכם. כאשר מחזור אחד מגיע אל סופו, הדבר יוצר סביבה ואנרגיה למחזור חדש ולהמשיכות הצמיחה שלכם במשך כל חייכם. סופו של מחזור הוא המצע המזין שמוליד מחזור חדש. לכן, הלמידה כיצד לקבל את המוות, להתיידד עמו ולא להתקשר לשום דבר שעומד למות, היא מהותית, כיוון שאם נמשיך להיאחז במשהו שעומד למות, הדבר ירעיל בסופו של דבר את האנרגיה שלנו ואת חיינו.
הכלל השני הוא ליצור מרחב וזמן. זוהי אנרגיה טקסית יותר ואנרגיה שמאפשרת לכם למקד את תשומת לבכם במטרה ליצור מרחב בו תהרהרו עד כמה הרחקתם לכת ומה למדתם בהגיעכם לסופו של מחזור. חיוני ליצור זמן ומרחב להיות עם עצמכם ולהרהר כמה הרחקתם לכת, מה הביא לכם מחזור זה ומה תרצו לשנות בעודכם נעים קדימה. אני אוהבת ליצור מרחב על ידי הקדשת זמן הרהור שקט, ללא הסחות דעת או הפרעות. אני מכבה את הטלפון שלי ויושבת בדממה לזמן מה, רק כדי לחשוב על סופו של מחזור מסוים. אני עובדת לעשות זאת בסוף השנה, ממש לפני כניסתה של שנה חדשה, כיוון שזה אחד מהמחזורים שאני אוהבת לחגוג. הרבה מתרחש בשנים–עשר חודשים ואני אוהבת להשתמש בזמן הזה, לפני כניסת השנה החדשה, לחשבון נפש לגבי סופו של המחזור. אתם יכולים ליצור מרחב לכל סיום מחזור שהוא, כגון סוף מערכת יחסים או סוף שלב מסוים בקריירה שלכם, אתם יכולים ליצור מרחב שקט זה בסוף מחזור ריפוי, למשל בעת מה שידוע כ״לילה האפל של הנשמה״, כאשר אתם נרפאים וחווים טרנספורמציה רבה. סוגי המחזורים יהיו שונים לכל אדם ואדם, אבל הכללים הם תמיד אותם כללים ואין זה משנה איזה מחזור הסתיים.
הכלל השלישי הוא להשתמש בעוצמת הכוונה שלכם. כוונה מעצימה את האנרגיה וגורמת לדלת מחזור מסוים להיסגר מהר יותר ובעוצמה גדולה יותר. באמצעות הכוונה שלכם, עליכם לאפשר לדבר מה למות או להסתיים, להישאר פתוח ולהיכנע למה שצריך להסתיים. מודעות למרחק שצעדתם במחזור זה, לשיעורים שלמדתם ומי הפכתם להיות כתוצאה ממחזור זה. עוצמת האנרגיה שלכם צריכה להיות ממוקדת בסגירת דלת או בשחרור דבר מה ומתן כבוד למחזור זה שעה שאתם סוגרים את הדלת.
כאשר אתם יודעים לעבוד עם שלושת הכללים הללו, אתם מוכנים עכשיו לתרגול רוחני עוצמתי שמעניק משמעות ואנרגיה למחזור שעומד להסתיים. הנה תרגול בעל שלושה שלבים שאני מתרגלת בחיי.
השלב הראשון הוא לבחון את המחזור. אני מתחילה בבחינת המחזור באמצעות שקט וחשבון נפש. אני יושבת בדממה, לעתים בעיניים עצומות או לפעמים פשוט בוהה במרחב. הדבר עוזר לי ליצור מרחב שקט בלבי ובמיינד שלי, ולקבל תובנות מהותיות ללא התערבות המיינד. והנה טיפ של אלופים: חשוב מאוד שתלמדו לשבת משועממים מבלי לעשות דבר – הדבר יוצר את מה שידוע בשם ״מרחב לבן״ שבו האינטואיציה שלכם יכולה לקבל תובנות. לפעמים אני יושבת עשרים דקות או אפילו שעה לפני שאני מרגישה שאני מוכנה לכתוב ביומני. אז אני לוקחת אותו וכותבת תשובות לשאלות ספציפיות, כדי ללמוד מה היו השיעורים ולחשוב עד כמה הרחקתי לכת. כאן אתם יכולים להשתמש בהצעות הכתיבה שהכנתי עבורכם. הנה דוגמה להצעת כתיבה אחת שכזאת: ״מה היו רגעי המפתח במחזור זה?״ כתבו שלוש חוויות שעיצבו אתכם במידה הרבה ביותר וכיצד הן שינו את הפרספקטיבה שלכם. הצעה זו עוזרת לעורר את זכרוני, וככל שאני רושמת זכרונות, עוד זכרונות צצים ועולים. הדבר עוזר להעלות את האנרגיה של המחזור אל פני השטח לצורך עיבוד.
השלב השני הוא טקס. אני אוהבת לעשות טקסים בסופם של מחזורים, כיוון שהסמליות של הטקס מעצימה את האנרגיה והופכת את סוף המחזור לעוצמתי ולברור יותר עבורי. בסוף מחזורים אני אוהבת לעשות טקס אש פשוט כדי לסגור את המחזור ולהתמיר את האנרגיה שלו. אני כותבת מהו המחזור שאני מסיימת ואז מקפלת את הניר ושורפת אותו במקום בטוח. כתבו מהם החלקים של המחזור שברצונכם לשחרר ולהתמיר והעלו את הניר באש. שלב פשוט זה הוא דרך נהדרת לסגור את דלת מחזור האנרגיה ולטהר את האנרגיה בעזרת אלמנט האש.
השלב השלישי הוא כוונה או הצהרה. בעודי שורפת את הנייר וסוגרת את דלת המחזור, אשתמש בכוונה, במנטרה או בהצהרה עוצמתית כדי למקד את האנרגיה שלי אף יותר. בעת שריפת הנייר, אני נוהגת לומר משהו כזה: ״אני מביעה כוונה עוצמתית, כבוראת–שותפה של חיי, לסגור מעגל זה מכל כיווני הזמן ומכל ממדי המרחב. אני סוגרת מחזור זה באהבה ובעוצמה, נוטלת ממנו רק את שיעורי החכמה והאהבה ומותירה מאחור כל דבר אחר, וכך הוא״.
הצעות כתיבה
תוכלו להשתמש בכל ההצעות הללו או לבחור את אלה שמרגישות לכם רלוונטיות במיוחד למחזור מסוים בחייכם.
לפני שאתם ניגשים לכתוב, קחו נשימה עמוקה. אפשרו לעצמכם להשיב בכנות וללא שיפוט. אין תשובות לא נכונות – רק האמת והחוויה שלכם.
1. מה היו הרגעים המכוננים במחזור זה?
רשמו שלוש חוויות שעיצבו אתכם במידה הרבה ביותר וכיצד הן שינו את נקודת מבטכם.
2. אם אילו אתגרים התמודדתם במחזור זה שבתחילה נראו בלתי אפשריים?
כיצד התמודדתם עמם?
3. על אילו אמונות או דפוסים ישנים התגברתם במחזור הזה?
כיצד התרחשה הטרנספורמציה הזאת?
4. מה הם שלושת השיעורים המשמעותיים ביותר שלמדתם במחזור זה?
כיצד השיעורים הללו נחשפו בפניכם?
5. אילו מיומנויות או יכולות פיתחתם במחזור זה שהפתיעו אתכם?
כיצד הן צצו?
6. מה אתם מבינים עכשיו שלא הבנתם בתחילת המחזור הזה?
כיצד הבנה זו העשירה את חייכם?
7. אילו רגעים של שמחה בלתי צפויה או צירופי מקרים התרחשו במחזור זה?
אפשרו לעצמכם לחיות מחדש רגעים אלה וכתבו עליהם.
8. באילו הישגים, קטנים ככל שיהיו, אתם גאים במחזור הזה?
קחו את הזמן לחגוג את הניצחונות הללו.
9. אילו מרכיבים לא גמורים של מחזור זה אתם מוכנים לשחרר בחמלה?
כתבו מדוע זה בסדר לשחרר אותם.
10. אילו מתנות הביא מחזור זה לחייכם שתיקחו אתכם בהמשך הדרך?
אלה יכולות להיות מערכות יחסים, תובנות, דעות והרגלים חדשים.