שינוי ובחירה – לאט ובזהירות, ״אדמה חרוכה״ או משהו באמצע

ג׳ניפר הופמן

אוקטובר 2018

מאנגלית: סמדר ברגמן

על כל אחד מאיתנו להחליט לכמה שינוי הוא מוכן להסתגל במסגרת מחזור ההתעלות שלנו וכמה אנו מוכנים לעשות בכל הקשור לשינוי ולטרנספורמציה. האם נתקדם בקצב איטי ויציב או האם ננהג על פי מדיניות של ״אדמה חרוכה״ וננקה הכול עד ליסודות? הבחירה תלויה בשני דברים, כמה פעמים אנו מוכנים לחזור על המחזורים הקרמתיים שלנו וכמה אנו מוכנים לשחרר. הבחירה בידינו ואף על פי ששתי הדרכים אפשריות, הדרך הטובה ביותר היא דרך מאוזנת, משהו באמצע.

בבואי לכסח את הדשא שלי אני בוחרת את גובה הלהבים של מכסחת הדשא. אם אכוון אותם למצב נמוך, הדשא יקצר לגובה נמוך מאוד; אם אכוון אותם למצב גבוה יותר, הדשא יוותר גבוה יותר. אני קובעת את החלטתי על פי שני דברים:

  • כמה פעמים בשבוע ברצוני לכסח את הדשא שלי.
  • כמה פעמים אני רוצה לרוקן את מיכל הדשא בעת הכיסוח.

ככה זה עובד. כאשר הלהבים במצב גבוה, רק חלקו העליון ביותר של הדשא נקצץ ולכן הוא הופך גבוה שוב במהירות ועליי לכסח את הדשא פעמיים בשבוע במקום פעם אחת בשבוע. לכן, אני מעדיפה לכוון את הלהבים למצב נמוך, קרוב יותר לקרקע, וכך הדשא נמוך יותר ודרוש לו זמן ממושך יותר כדי לצמוח שוב.

אך כאשר אני מכסחת את הדשא קיצוץ משמעותי, עליי לרוקן את מיכל הדשא לעתים קרובות יותר. משמע, לעצור את המכסחה, להסיר את המיכל, ללכת לקצה המגרש, לרוקן אותו, לחזור למכסחה, להחזיר את המיכל ולהניע שוב את המכסחה. אך לפעמים כאשר המכסחה אינה עובדת, אלך הביתה לנוח, לשתות כוס מים או לשבת לרגע. ככל שעליי לרוקן את המיכל פעמים רבות יותר, כך דרוש לי זמן רב יותר לכסח את הדשא.

לכן ההחלטה שלי בנוגע לגובה הלהבים סובבת סביב בחירה של זמן, אנרגיה ומאמץ.

והבחירות שלנו בכל הקשור לנכונות לשחרר דברים מחיינו תלויות בבחירות דומות, כגון:

  • כמה עוד פעמים אנו רוצים לחזור על מחזור הקרמה עם אדם או מצב?
  • כמה פעמים אנו רוצים לנקות את אנרגיית הטראומה, הדרמה והעצב של מצבים מאתגרים או כואבים?
  • כמה עוד זמן, אנרגיה ומאמץ אנו רוצים להשקיע בהיבט זה של המסע ומחזור ההתעלות שלנו?

האופן שבו נחליט להשיב על שאלות הללו קובע האם ננוע במחזור ההתעלות בדרך איטית ויציבה או נטוס דרכו על פי מדיניות של ״אדמה חרוכה״ וננקה הכול עד ליסודות.

אבל יש דרך טובה יותר ואנו עושים זאת על ידי ״משהו באמצע״, נעים מהר יותר מאשר באופן ״איטי ויציב״, ועם כוונה ושיקול דעת רבים יותר מאשר דרך ה״אדמה החרוכה״. באמצעות מדיניות ניטרלית או דרך ביניים, אנו מסוגלים להעריך ולהחליט ממקום של השלמה וסגירת מעגל, כדי שלא נצטרך לחזור על מצב מסוים שוב ושוב, מתוך תקווה לתוצאה טובה יותר ומבלי לבצע שינויים רבים מדי.

אבל לא מדובר בסיום מהיר של המשימה. כל היבט של מסע ההתעלות שלנו הוא התקדמו לכיוון הולמות, יצירת שלמות אנרגטית והרמוניה בחיינו, כדי שתהיה לנו התרחבות בת 360 מעלות של הגשמה משמחת בכל תחום. אני יכולים להשיג שלמות באמצעות טרנספורמציה הנדחפת על ידי כוונה במקום להרוס הכול ולקוות שנוכל לבנות מחדש טוב יותר בפעם הבאה.

הנשמה שלנו מבקשת הרמוניה הולמת וחיינו הם התכלית שבאמצעותה אנו מגשימים זאת. הפיכתנו לבני אנוש החיים במצב של 360 מעלות כפול שלוש היא תהליך של התקדמות לכיוון שלמות בגוף, בנפש, ברגשות וברוח, בעת שאנו מאפשרים שינויים באנושיות שלנו שמשלבים את האלוהות שלנו, בעודנו מתרחבים אל היבטים גדולים יותר של הפוטנציאל שלנו. לכן, הביעו את הכוונות שלכם להרמוניה הולמת, בחרו את רמת הנוחות של הטרנספורמציה שלכם, והיו מוכנים להשקיע את המאמץ ההכרחי כדי להיכנע לתהליך. זכרו שכניעה אינה ויתור, זהו תהליך של ״אפשור וקבלה״. וזכרו לחגוג את ההצלחות שלכם, כל אחת חשובה וכל אחת בוראת את השלב הבא בנתיב ההתעלות שלכם.

*~*~*~*~*~*

קוראים יקרים, אני מזכירה לכם שכדי להמשיך להעניק לכם שירות זה, אני זקוקה לתמיכה ולעזרה שלכם.
כנסו ללשונית רומה ותנו מהלב. ~ סמדר